Hyppy palkkatyöstä yrittäjyyteen

Näin kun ensimmäinen tilikausi uudessa yrityksessä - yrittäjän roolissa - on takana, on hyvä hetki miettiä mitä tuli tehtyä, kun hyppäsin turvallisesta palkkatyöstä yrittäjyyteen.

Reilu vuosi sitten pohdin tosissani miten haluan työtä tehdä ja asiakkaitani auttaa. Olin työskennellyt vuosia suurten jälleenmyyjien palveluksessa. Taustavoimat tuottivat liudan erilaisia palveluita asiakkaille, mutta silti minusta tuntui, ettei asiakkaiden tarpeita kuitenkaan oikeasti kuunneltu. Oma suuntani tuntui olevan eri kuin työnantajani. Ohimoita jomotti eikä ahdistus helpottanut edes palkkapäivänä. Halusin rakentaa jotain omaa. Tehdä asioita itseni näköisesti, asiakkaideni ehdoilla. Olin valmis ottamaan riskin. Taloudellisen riskin. Henkisen riskin. Olin valmis laittamaan itseni likoon ja antamaan kaikkeni. Palaset loksahtivat kohdalleen, kun keskustelin silloisen yhteistyökumppanini Peten - nykyisen yhtiökumppanini - kanssa haaveestani perustaa yritys, joka laittaisi asiakkaan tarpeet fokukseen. Tekisi ennakkoluulottomasti asioita, lähtisi ajamaan uusia teknologioita eteenpäin, haastaisi niin asiakkaidensa kuin toimittajiensakin toimintamalleja. Päivä päivältä, keskustelu keskustelulta palo kasvoi suuremmaksi, idea tuntui aina vain paremmalta. Meillä oli hyvä tiimi kasassa - oikea koostumus myyntiosaamista ja käytännön teknistä osaamista. Yhteinen tahtotila ja vahva visio tulevaisuudesta. Loikka oli otettava. Onneksi molemmat saivat myös kotijoukoilta idealle siunauksen - se on nimittäin yrittäjälle korvaamatonta!

Pitihän sitä firmalle sitten myös nimi keksiä. Peteä ja minua yhdistää tinkimättömän osaamisen ja ammattitaidon sekä huonon huumorin lisäksi rakkaus musiikkiin. Niin, kasarimusiikkiin, saattaa sitä joku sukkahousuheviksikin kutsua. HardCoren ydin löytyy siis sieltä. Mutta on siinä paljon muutakin. Ripaus sanaleikkiä, yksi kulmakivemme on hyperconvergenssi-teknologia. Eli se HCI. Enemmän kuin ripaus asennetta. HardCore on asenne, jolla suhtaudumme osaamiseen, asiakkaan auttamiseen, yrittämiseen. Ja joskus ehkä vähän vapaa-aikaankin - yrittäjän vapaudella. Tunteja ei lasketa, kellonaikoja ei katsota, toimistoaikoja ei tunneta.

Kannattiko hyppy yrittäjyyteen? Reilun vuoden kokemuksella - kyllä kannatti! Olemme rakentaneet toiminnallemme hyvä, kantavan pohjan ja katsomme vahvasti tulevaisuuteen. Mietimme myös mahdollisuuksia kasvattaa tiimiämme, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Ai mitä asiakkaita? Laita blogimme seurantaan, niin kuulet niistä lisää. Blogi starttaa tästä kirjoituksesta ja jatkossa blogissa on sisältöä mm. asiakascaseista - kai niitä voi referensseiksikin kutsua - sekä omia havaintojamme teknologian kehittymisestä ja asiakkaiden IT-haasteista. Haluamme herättää blogillamme ajatuksia sekä keskustelua sekä antaa uusia ideoita, joilla voit uudistaa omaa liiketoimintaasi IT:n keinoin. Kannattaa siis hypätä mukaan!

Rock, Jamo


Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tiedon uusista blogikirjoituksista sähköpostiisi!