3 syytä valita hyperconvergenssiratkaisu - HiQ:n tarina

Tutustuin Hyperconvergenssiteknologiaan 6 vuotta sitten ja olin itseasiassa mukana käyttöönottamassa ensimmäistä Nutanix-ympäristöä Suomessa. Uudet tekniset jutut on aina kiehtonut mua ja pakkohan se on myöntää, että hyperconvergenssissa on järkeä. Yksinkertaistettuna kysehän on siis siitä, että verrattuna perinteiseen konesalikokoonpanoon storage korvataan softallisesti ja hyödynnetään palvelimen kapasiteettia datan tallentamiseen.

HiQ:lle toimitettu Lenovon ja Nutanixin teknologioihin perustuva hyperconvergenssi-ratkaisu oli ensimmäinen, mitä pääsimme HardCoreIT:ssä toteuttamaan. Tarjouspyyntö tuli aika pian yrityksen perustamisen jälkeen ja eri vaihtoehtojen huolellisen kartoittamisen jälkeen HiQ päätyi meidän tarjoamaan ratkaisuun. Hieno homma! Tässä vaiheessa siis puolet työstä oli meidän osalta tehty. Ja se tärkeämpi puoli edessä. Myymisen lisäksi meidän rooliin kuuluu luonnollisesti toimituksen varmistaminen yhdessä hyvien tukkureiden kanssa. Ja sitten se meikäläisen mielestä paras osa: järjestelmän käyttöönotto yhdessä asiakkaan kanssa. Me ei nimittäin haluta myydä mitään, mitä ei itse osata käyttöönottaa tai asiakasta tukea, mikäli ongelmatilanteita tulee eteen.

Ennen käyttöönottoa tein yhdessä HiQ:n kanssa pre install -dokumentaation ympäristön perustietoja varten. Lenovon asentajat tulivat tekemään asennuksen verkon ja Nutanix-klusterin osalta. Meille jäi koordinointirooli asennusaikataulujen ja toimituksen aikataulujen osalta. Tarjousvaiheessa teimme HiQ:lle vertailun eri järjestelmien perusominaisuuksista varmistaaksemme, että HiQ pystyy valitsemaan heille parhaiten sopivan kokonaisuuden. Varsinkin käyttöönottovaiheessa työtä tehdään siis todella tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Viimeistään tässä vaiheessa tuli erittäin selväksi ne syyt, miksi HiQ päätyi Lenovo-Nutanix -ratkaisuun perinteisen konesaliratkaisun sijaan. 1. Järjestelmä on nopea. 2. Järjestelmä on joustava ja yksinkertainen. 3. Järjestelmä on luotettava. Nämä kolme (tai no taisi tulla neljä...) asiaa yhdessä varmistaa sen, että HiQ:n lahjakkaat kehittäjät pystyvät tekemään työnsä tehokkaasti.

Jos haluat tietää tarkemmin yksityiskohdista, niin jätä yhteystietosi ja saat lisätietoja ratkaisusta. Tai voit toki aina olla myös meihin yhteydessä!

Pete@hcit.fi, puh. 050 3568 172

Jamo@hcit.fi, puh. 040 571 2971


****************************************

Kirjoittaja on HCIT:n toinen perustaja, Jeskasen Petri. Petri on vahvasti tekninen kaveri, jolla pysyy myös myyntihousut jalassa. Petri ymmärtää tekniikkaa pintaa pintaa syvemmältä ja osaa myös asennukset, konffaukset ja ns. suorittavan työn myymiemme teknologioiden osalta.

HiQ Finland on erikoistunut vaativiin mobiili- ja verkkoliiketoiminnan sekä sähköisen asioinnin ratkaisuihin, prosessi-integraatioon ja laadunvarmistukseen.

Lenovo osti vuonna 2014 IBM:n Intel-suoritinpohjaisen palvelinliiketoiminnan. Palvelinten lisäksi Lenovon tuotevalikoimaan kuuluu pöytätietokoneet ja kannettavat, matkapuhelimet, tabletit ja AR/VR-lasit.

Nutanix on vuonna 2009 perustettu yhdysvaltalainen ohjelmistoyritys, jonka päätuote on hyperconvergenssiohjelmisto.

****************************************

Blogipostauksemme on toteutettu yhteistyössä Lenovon kanssa